Clădirea multifuncțională cu fațadă amplă vitrată rezultată din conversia depozitului, un nou echilibru work-life balance regăsit într-o locație strategică din Cluj este Move-in ready • TRC Parks • Warehouses that work for you

Clădirea multifuncțională cu fațadă amplă vitrată rezultată din conversia depozitului, un nou echilibru work-life balance regăsit într-o locație strategică din Cluj este Move-in ready

  • 2 ani ago
  • 0

Suntem de părere că transformările arhitecturale ale depozitelor sunt printre cele mai importante și interesante proiecte de conversie.

Punctul forte al clădirii multifuncționale se datorează faptului că este un spațiu eclectic, certificat BOMA STANDARD, ce prezintă un showroom alături de multiple spații pentru birouri și magazine cu o suprafață totală de 2.435.57 mp. Având un regim de înălțime P+E, cu spații comerciale la parter și birouri la etajul superior, clădirea este ideală pentru extinderea serviciilor pe care le oferă celor 90+ de clienți aflați în incinta parcului logistic TRC Park Transilvania dar și pentru reprezentanțe, cantine, săli de sport sau depozite axate pe vânzarea cu amănuntul.

” Transilvania Construcții a creat un echilibru perfect prin care a reînnoit și reconfigurat  spațiul utilizând materiale de calitate superioară care să ajute la crearea unor sinergii între locatarii actuali și viitorii chiriași ai parcului industrial situat pe strada Orăștiei 10, din Cluj-Napoca”, a menționat Alexandru Bolog – Head Leasing Manager.

 Expunem pe scurt cele mai importante intervenții:

–        ne-am mulat cu clădirea pe structura metalică existentă;

–        am creat o fațadă amplă vitrată, perete cortină;

–        s-a demolat un soclu existent, poziționat pe fațada sudică, păstrându-se panourile existente, obținând certificatul de performanță energetică D;

–        s-au schimbat elementele de tâmplărie pentru prevenirea infiltrațiilor, uși secționale Assa Abloy;

–        tâmplăriile din spatele ușii metalice prevăzute cu bară antipanică și amortizor închidere;

–        uși pe fațada principală, uși de acces din aluminiu cu sticlă;

–        s-a optat pentru închiderea perimetrală cu panouri sandwich și montarea unui jgheab ascuns, renunțându-se la acoperișul în două ape;

–        fațada este ventilată prin sistemul de colectare[VTC3]  a apei pluviale, aceasta colectează apa prin jgheabul ascuns traseul fiind închis între tabla ondulată și panourile sandwich.

În ceea ce privește retenția și confortul angajaților, o atenție specială a fost alocată izolării termice. S-a termospumat structura de rezistență și s-au placat intradosurile cu vată minerală de 10 cm grosime,  acestea asigurând o barieră termică solidă pentru bunăstarea angajaților.

Atuurile clădirii multifuncționale D14 de pe strada Orăștiei sunt simple: spațioasă cu o suprafață generoasă de expunere, este move-in ready și deosebit de bine conectată cu Aeroportul Internațional “Avram Iancu”, șoseaua de centură Apahida-Vâlcele și centrul orașului Cluj-Napoca. Putem afirma cu încredere că toate provocările întâmpinate au fost depășite astfel că această reconversie arhitecturală ne plasează pe harta trendurilor care sunt din ce în ce mai răspândite la nivel mondial:

–        spații de depozitare situate în orașe mari care să permită livrarea în aceeași zi a produselor;

–        creșterea impactului economic;

–        îmbunătățirea managementului și a performanțelor de administrare;

–        îmbunătățirea performanțelor în ceea ce privește mediul înconjurător;

–        îmbunătățirea performanțelor sociale

”Referitor la  construcțiile Built to Suit și reconversia arhitecturală implementată de către compania noastră, cei peste 20 de ani de experiență scalabilă în domeniul construcțiilor ne ajută să realizăm studii de piață și să fim extrem de receptivi la modelele implementate la nivel mondial în Danemarca, Franța, Japonia și Republica Coreea și mai mult, la directivele United Nations. Datorită specificității pe care o expun clienții naționali și internaționali din cadrul parcului logistic, clădirea multifuncțională D14, oferă o miriadă de posibilități de personalizare. Acesta este spațiul care se apropie tot mai mult de viziunea Transilvania Construcții: oferirea de spații care să susțină conceptul de Built to Suit & work life balance” precizează Andrei Timofte, CEO, Transilvania Construcții.

Transilvania Construcții este o companie de construcții, dezvoltări și investiții imobiliare cu o notorietate obținută în peste 25 de ani de activitate, experiență în construcții civile, dezvoltare imobiliară și management imobiliar, compania este renumită pentru proiecte ambițioase la nivel local și național.

Societatea s-a remarcat în piața clujeană prin activități de dezvoltare și administrare a proprietăților industriale și proiecte rezidențiale.

Cu peste 100.000 mp de suprafețe industriale și logistice, principalele proiecte sunt Parc Logistic Transilvania și TRC Park Cluj, poziționând Transilvania Construcții în Top 5 dezvoltatori imobiliari din România. Scopul nostru este să devenim un jucător național și regional în zona imobiliară industrială, urmărind în mod constant acest obiectiv prin dezvoltarea de noi parcuri industriale în toată România.

Proiectele dezvoltate de Transilvania Constructii respectă toate specificațiile moderne ale clădirii Clasa A, oferind eficiență energetică superioară, proiecte orientate către client și soluții tehnice inovatoare și sustenabile.

Informații pentru presă:  Ocean Raluca / Marketing Manager Transilvania Construcții /0736. 607. 446

Compare listings

Comparaţie